Архітектура, яка вражає...

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Infinity London

Новий лондонський хмарочос отримає прозорий басейн замість даху

Компанія Compass Pools спроектувала хмарочос «Infinity London», перлиною якого стане фантастичний басейн замість даху. Вся верхня частина будівлі буде являти собою єдиний прозорий басейн, без будь-яких додаткових будівель, поручнів та обмежувальних бортів. Тобто, всі відвідувачі «Infinity London» зможуть насолоджуватися панорамою британської столиці з висоти 220 м через прозорі акрилові стінки.

Самий інтригуючий елемент конструкції — таємничий повітряний шлюз, поєднаний з висувними гвинтовими сходами. Архітектори кажуть, що надихалися рішеннями, які застосовуються на підводних човнах, а ще вони категорично відмовилися від будь-яких будівель на даху. Тільки гладь води та огляд на 360 градусів. Але що робити, якщо піде дощ з градом, або що робити із зимою, яка в Лондоні досить неприємна?

Infinity London

Infinity London. Images: Compass Pools

Басейн буде мати частково прозоре дно, щоб пропускати сонячне світло та створювати огляд зсередини будівлі. Сам хмарочос оснащений системою збору гарячого повітря з кондиціонерів — газ направляється на обігрів води в басейні. Також, на даху є датчики швидкості вітру, щоб запобігти вихлюпування води назовні, плюс дизайнерське підсвічування, що перетворює басейн вночі на подобу блискучого гранями діаманта.

Infinity London

Infinity London. Images: Compass Pool

Проект практично готовий, але у компанії Compass Pools поки немає замовника та не укладені договори з підрядниками. Невідомо і місце, де може бути вибудувана «Infinity London», так само як і кошторис проекту.

Infinity London

Infinity London. Images: Compass Pool

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки