Архітектура, яка вражає...

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Нова розробка італійських дизайнерів - «ширяючий» екобудинок для городника

Нова розробка італійських дизайнерів - «ширяючий» екобудинок для городника

Італійська архітектурна студія LDA.iMdA завершила роботу над проектом будинку, який ніби ширяє над землею та мінімально впливає на сільський ландшафт. Будівля Casa nell'Orto, що перекладається як «будинок на плантації», має площу 84 кв.м. та органічно вписана в проект присадибного господарства.

Нова розробка італійських дизайнерів - «ширяючий» екобудинок

Будинок розташований в тосканському містечку Сан-Миниато. Він встановлений на сталевому фундаменті та піднесений над землею за рахунок коротких сталевих колон. Металеві сходи встановлені з двох протилежних сторін будинку, фасад обшитий екологічно чистими листами поліолефіни, що не завдають шкоди довкіллю — перевагу цьому матеріалу віддано за його міцність та хороші світловідбивні характеристики.

«Власник будинку — захоплений городник, і наше завдання полягало в тому, щоб привнести сучасну архітектуру в крихкий контекст землеустрою та посилити зв'язок власника будинку з цією територією», пояснюють архітектори студії.

Естетика будинку, очевидно, запозичена у традиційній теплиці, обидва головних фасади мають скління від підлоги до стелі. Проект планування передбачає максимальне використання природного освітлення та вентиляції.

Нова розробка італійських дизайнерів - «ширяючий» екобудинок

Вікна звичайного розміру уздовж обшитим поліолефінам стін, виключають утворення небажаних темних зон в інтер'єрі, а природне освітлення домінує в будинку протягом усього світлового дня.

Нова розробка італійських дизайнерів - «ширяючий» екобудинок

Планування передбачає загальну зону будинку з каміном та видом на садову ділянку, кухню-їдальню, спальню, а також санвузол, захований позаду зони кухні. Зсередини будинок обшитий панелями з високим вмістом натуральної деревини, а для покриття підлоги використані цільні дошки із захисним покриттям. Сонячні панелі на даху та система збору дощової води забезпечують інфраструктурну автономію будинку.

Нова розробка італійських дизайнерів - «ширяючий» екобудинокНова розробка італійських дизайнерів - «ширяючий» екобудинокНова розробка італійських дизайнерів - «ширяючий» екобудинок

За матеріалами: LDA.iMdA

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки