Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск пообіцяв $100 мільйонів за кращу технологію уловлювання вуглекислого газу

Ілон Маск пообіцяв $100 мільйонів за кращу технологію уловлювання вуглекислого газу

Один з найбагатших людей на планеті Ілон Маск оголосив про проведення конкурсу на кращу технологію уловлювання та зберігання CO₂. Глава Tesla та SpaceX вже давно назвав забруднення атмосфери вуглекислим газом «самим тупим експериментом в історії».

Уловлювання та зберігання вуглецю - один з методів боротьби з глобальним потеплінням та забрудненням навколишнього середовища. Технологія полягає у відділенні CO2 від джерела емісії, довгостроковій ізоляції та, можливо, перероблюванні вуглекислого газу. Сучасні ж технології уловлювання вуглецю залишаються малоефективними або економічно невигідними.

Для того, щоб підстьобнути розробку ефективних технологій в цій галузі, генеральний директор Tesla Ілон Маск запропонував провести конкурс на кращу ідею, переможець якого отримає $100 мільйонів. Подробиці про умови конкурсу та виплату премії Маск пообіцяв опублікувати наступного тижня.

Маск вже неодноразово заявляв, що місія компанії Tesla - прискорити появу електричного транспорту та відновлюваних джерел енергії для розв'язання проблеми зміни клімату. Адже через обмежений обсяг викопних видів палива, людству в будь-якому випадку доведеться перейти на «чисті» джерела енергії. І дуже «нерозумно» не здійснити такий перехід якомога швидше, оскільки наслідки зволікання можуть виявитися згубними для планети.

«У найгіршому випадку, потрясіння та руйнування будуть серйозніше, ніж всі війни в історії разом узяті. Є сценарії оптимістичні та песимістичні. Близько 3% вчених вірять в оптимістичні. Близько 97% - в песимістичні. Це я називаю самим тупим експериментом в історії. Навіщо ж це робити?», - запитує Маск.

За матеріалами: Electrek


Останні публікації

Підпишись на новинки