Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Вчені з'ясували, скільки часу потрібно проводити на природі

Вчені з'ясували, скільки часу потрібно проводити на природі

Середній дорослий проводить від двох до трьох годин в день перед екраном смартфона. Звичайна американська родина в день дивиться телевізор вісім годин на день. Дослідження, проведене вченими з Університету Ексетера, визначило мінімальний час, який потрібно проводити просто неба, щоб мінімізувати шкоду від сидячої роботи та мерехтливих гаджетів.

Вони скористалися даними опитування майже 20 тисяч осіб, щоб дослідити зв'язок між відпочинком на природі та самопочуттям. Щотижневі контакти з природою вимірювалися блоками по 60 хвилин. Крім того, вчені виключили такі фактори, як час, проведений просто неба в житлових районах, наприклад, у дворах.

Аналіз показав, що люди, які провели від 120 до 179 хвилин в тиждень на природі — в парках та лісах — значно частіше оцінюють своє здоров'я і якість життя як гарне, в порівнянні з тижнем, коли вибиралися на природу рідше.

Менш як 120 хвилин на тиждень на природі не давали такої переваги. Слід зазначити, що і збільшення часу прогулянок у парках та лісах до 200 - 300 хвилин не дало значного поліпшення самопочуття. Ці закономірності виявилися універсальними для всіх соціальних груп.

Ці 120 хвилин не обов'язково проводити на природі єдиним махом — для кого то зручніше виїхати на двогодинну велосипедну прогулянку раз на тиждень, для кого то — кожен день вибиратися на 15-20 хвилин на прогулянку по парку. Все залежить від способу життя, переваги ж при цьому залишаються колишніми.

Вчені з'ясували, скільки часу потрібно проводити на природі

Наступне питання, на яке вчені сподіваються відповісти надалі — чому саме 120 хвилин?

Можливо, справа в мінімальному рівні фізичної активності. Згідно з дослідженням американських вчених, рух ефективніше допомагає скидати зайву вагу і не набирати її знову, ніж дієта. А супутниками зайвої ваги, крім діабету, часто бувають депресія та самотність.

Робіть висновки, та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки