Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ірландія заборонить автомобілі з ДВЗ до 2030 року

Ірландія заборонить автомобілі з ДВЗ до 2030 року

Перехід на електромобілі — важлива частина плану з досягнення кліматичної нейтральності. Крім того, Ірландія буде розвивати поновлювані джерела енергії та боротися зі сміттям.

Уряд Ірландії оголосив, що до 2030 року заборонить продаж нових автомобілів з бензиновими та дизельними двигунами. До цього часу в країні повинні з'явитися 950 000 електромобілів та мережа зарядних станцій для них.

Відмова від машин з двигунами внутрішнього згоряння — частина «Плану дій в області клімату», який включає ще близько 180 заходів, що стосуються бізнесу, будівництва, транспорту, сільського господарства та поводження з відходами. Зокрема, Ірландія планує збільшити частку електроенергії з поновлюваних джерел до 70% до 2030 року, а до 2050 року стати кліматично нейтральною.

У плані обумовлені не тільки кліматичні заходи, а й, наприклад, боротьба з важкими відходами, що утилізуються, в тому числі пластиком. За словами прем'єр-міністра країни Лео Варадкара, мета проекту — підштовхнути людей і бізнес до дій, які дозволять створити низьковуглецеве та кліматично стійке майбутнє.

Раніше парламент Ірландії проголосував за відмову від державних інвестицій в викопне паливо. Висновок державних фінансів дозволить не тільки підірвати можливості для розширення нафтогазового бізнесу, але й подасть приклад всім іншим країнам.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки