Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Трансляція та перегляд порно виділяє стільки ж вуглецю, скільки все населення Бельгії

Трансляція та перегляд порно виділяє стільки ж вуглецю, скільки все населення Бельгії

Трансляція та перегляд онлайн-відео виробляє 300 млн тонн діоксиду вуглецю на рік, або майже 1% від загальносвітових викидів. На частку відеосервісів припадає третина цієї кількості, а ще одну третину складають порносервіси. При перегляді порнороликів в рік виділяється стільки ж вуглецю, скільки у всій Бельгії.

Це висновки французького аналітичного центру The Shift Project. За їхніми оцінками, на частку цифрових технологій припадає 4% шкідливих викидів, а до 2025 року ця цифра може зрости до 9%.

Також вони оцінили викиди вуглецю тільки через перегляд та трансляції онлайн-відео. Автори використовували звіти компаній Cisco та Sandvine за 2018 рік. Потім вони оцінили, скільки електроенергії споживається для передачі цих відео та їх перегляду на різних пристроях — від телефонів до телевізорів.

Визначення «онлайн-відео», яке міститься в доповіді, не включає при цьому потокове відео — наприклад, відеодзвінки по Skype, трансляції на YouTube, на частку яких припадає ще 20% відео.

Перехід на ще більш високу якість відео, наприклад, на 8K, буде сприяти подальшому збільшенню викидів. Те ж саме можна сказати й про запуск потокових ігрових сервісів, таких як Google Stadia, але у звіті навіть немає спроб оцінити їх вплив.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки