Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Скорочення викидів вугільних електростанцій поліпшило здоров'я людей

Скорочення викидів вугільних електростанцій поліпшило здоров'я людей

Дослідники з Гарвардської школи громадської охорони здоров'я Чана підрахували, як скорочення викидів діоксиду вуглецю вугільними електростанціями в США з 2005 по 2019 рік вплинуло на здоров'я населення. За їхніми даними, показники захворювань, пов'язаних з поганою екологією, знизилися в середньому на 5%.

Вчені хотіли вивчити, чи були якісь результати з реформи, яку у 2005 році ініціювало Агентство з охорони навколишнього середовища країни. За їх даними, після набрання чинності закону, викиди різко скоротилися — це була відповідь на регулюючі заходи. За планами влади, скорочення викидів на 30% має відбутися до 2030 року, але проміжні висновки можна зробити вже зараз.

Дослідники оцінювали зміни по штатах, беручи до уваги загальні концентрації викидів та викиди вугільних електростанцій. Після цього вони зв'язали зміни в десяти показниках здоров'я приблизно з 30 мільйонами учасників програми Medicare між 2005 та 2019 роками.

Згідно з висновками дослідників, показники захворювань в середньому скоротилися на 1,95 - 7,89% (в залежності від скорочень викидів в окремих регіонах) на 10 тисяч осіб. Найбільше поліпшень відбулося в області серцево-судинних захворювань та хронічних обструктивних захворювань легенів. Скоротилася кількість серцево-судинних інсультів, серцевої недостатності, ішемічних хвороб серця та інфекцій дихальних шляхів.

Вчені відзначили, що їх робота доповнює масив доказів того, що американські норми та політика в області якості повітря, що застосовувалася протягом багатьох років, поліпшили як якість повітря, так і здоров'я населення.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки