Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Доповідь IUCN: 60% дерев Європи можуть зникнути

Доповідь IUCN: 60% дерев Європи можуть зникнути

Згідно з дослідженням, опублікованим в цю п'ятницю Міжнародним союзом охорони природи (IUCN), 58% з 265 видів дерев, які ростуть тільки в Європі, схильні до високого або екстремального ризику вимирання. В IUCN також відзначили, що в особливій небезпеці опинилися кінський каштан та горобина.

В IUCN, організації, що займається класифікацією видів, які є під загрозою вимирання та занесених до Червоної книги, заявили, що дерева страждають від «інвазивних та проблемних» видів, міського розвитку та вирубки лісу.

«Дерева необхідні для життя на Землі, а європейські дерева в усьому їх різноманітті, є джерелом їжі та притулком для безлічі видів тварин, таких як птахи та білки, і грають ключову роль в економіці», зазначає керівник відділу IUCN зі складання Червоної книги Крейг Хілтон-Тейлор.

У дослідженні говориться, що 42% з 454 видів дерев, які ростуть в Європі, можуть загинути. А 66 видів були визнані такими, що «перебувають під загрозою зникнення» - класифікація, яка позначає, що вони знаходяться в одному кроці від зникнення.

Серед видів, що знаходяться під загрозою зникнення, знаходиться кінський каштан — його активно поїдає міль, вид комах, який від Балканських гір поширився по всій частини континентальної Європи.

Доповідь IUCN: 60% дерев Європи можуть зникнути

Листя кінського каштану пошкоджених міллю

IUCN, розташована в Гланді, Швейцарія, має статус спостерігача та консультанта в Організації Об'єднаних Націй. За останніми оцінками організації, біорізноманіття планети знаходиться під загрозою, а 1 мільйон представників рослинного та тваринного світу знаходяться на межі зникнення. І основною причиною такого важкого становища, є глобальна зміна клімату та втрата середовища існування через діяльність людини.

За матеріалами: Deutsche Welle

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки