Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Дослідження Fundacion Neotrópica: виробництво кокаїну сприяє збезлісенню та прискоренню змін клімату

Дослідження Fundacion Neotrópica: виробництво кокаїну сприяє збезлісенню та прискоренню змін клімату

Виробництво кокаїну та зусилля, щоб його зупинити, щорічно призводить до збитку в розмірі $214,6 млн, а також призводить до збезлісення та зміни середовища існування людей та тварин — це прискорює зміни клімату та призводить до великого збитку для навколишнього середовища. До такого висновку прийшли аналітики природоохоронної організації Fundacion Neotrópica.

Щоб налагодити постачання кокаїну з Південної Америки до Північної, наркоторговці активно вирубують ліси для будівництва доріг. Щоб уникнути переслідування з боку правоохоронних органів, наркоторговці використовують все більш віддалені маршрути — серед постраждалих районів опинилися ліси Амазонки та території, які мають статус національних парків, говориться в дослідженні.

А щоб відмити гроші, торговці кокаїном вкладають отримані кошти від продажу наркотиків в скотарство та сільське господарство — два види діяльності, які не щадять навколишнє середовище. Вони викорчовують та випалюють ліси, щоб звільнити місце для худоби та сільськогосподарських культур. За оцінкою експертів ООН, на ферми, скотарські господарства та плантації доводиться більше третини вуглекислого газу, що викидається в атмосферу, що призводить до сильних засух та підвищенню температури.

Втрата лісів у Центральній Америці дестабілізує клімат не тільки в регіоні, а й впливає на клімат у всьому світі. Як відомо, ліси знищують вуглекислий газ, що нагріває Землю. Коли дерева вирубуються, відбувається викид вуглекислого газу в атмосферу. В даний час, понад 20% світових викидів вуглецю відбувається тільки від збезлісення планети.

«Американські гроші — наша основна проблема», - каже Бернардо Агілар-Гонсалес, виконавчий директор природоохоронної неурядової організації Fundacion Neotrópica та автор двох тематичних доповідей. Він сподівається, що дослідження змінить підхід світової спільноти до наркоторгівлі.

Коли наркоторговці вирубують ліси, вони також змушують залишати свої будинки місцевих жителів. Експерти кажуть, що нові маршрути, які прокладають торговці наркотиками — це не просто дороги по доставленню кокаїну на північ. Наркоторговці залякують та вбивають людей, щоб захопити контроль над територіями, і їх дії, найчастіше, спрямовані на громади, де бідність та політична нестабільність ускладнюють боротьбу з загарбниками.

«Коли я запитала у лідерів місцевих громад в Центральній Америці, як незаконний обіг наркотиків впливає на них, вони відповіли: «Просто, це коштує життя», - говорить Дженніфер Девайн, співавтор дослідження. Вона зазначила, що насильство та втрата засобів до існування, для людей, залежних від місцевих природних ресурсів, стають одним з основних чинників міграції.

Нагадаємо, що зовсім недавно, ООН опублікувала доповідь, в який говорилося, що зміна клімату може призвести до бідності кількох мільйонів людей, відмову від демократії та прав людини, а в кінцевому підсумку — до сегрегації багатих та бідних, «кліматичному апартеїду».

За матеріалами: The Verge

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки