Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У Таїланді під заборону потрапив одноразовий пластик

У Таїланді під заборону потрапив одноразовий пластик

До числа країн, що почали боротьбу з пластиковим забрудненням, приєднався Таїланд — один з головних забруднювачів океану. До 2021 року в країні заборонять виробництво та продаж пластикових мікрогранул, ковпачків та оксо-розкладних пакетів. У 2022 році поза законом виявляться пластикові стаканчики, поліетиленові пакети, трубочки для напоїв та пінополістиролові харчові контейнери.

Перші заборони наберуть чинності у 2021 році. Протягом декількох років поза законом опиниться більшість видів одноразового пластику. Заборона на одноразовий пластик — частина більш масштабної ініціативи Таїланду зі зміни підходу до пластикового забруднення. Наприклад, до 2027 року всі пластикові відходи повинні перероблятися або спалюватися для виробництва енергії.

Крім того, вже з наступного року покупцям в магазинах перестануть пропонувати одноразові пластикові пакети. Їх замінять аналогами з паперу або тканини. Багато торгових мереж, що працюють на місцевому ринку, включаючи 7-Eleven та HomePro, вже висловили готовність виконувати нові вимоги.

На даний час тайське Міністерство навколишнього середовища на чолі з Варавутом Сілпа-Архом, опрацьовує конкретні заходи, які дозволять досягти заявленої мети. Зараз Таїланд — на шостому місці серед країн, які найбільше забруднюють океани пластиком.

У місцевому представництві Greenpeace підтримали заборону. В організації зазначають, що на Таїланді лежить особлива відповідальність за розв'язання проблеми, оскільки країна знаходиться на шостому місці за обсягом викинутого в океан пластику. Однак важливо простежити, щоб запропоновані заходи ефективно виконувалися, а не залишилися лише піар-акцією нинішнього уряду.

За матеріалами: ZME Science

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки