Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Найбільше у світі сховище відновлюваної енергії побудують в штаті Юта

Найбільше у світі сховище відновлюваної енергії побудують в штаті Юта

Проект Advanced Clean Energy Storage (ACES) буде поєднувати в собі кілька технологій консервування енергії з відновлюваних джерел. Він розрахований на зберігання тисячі мегаватів, яких достатньо, щоб повністю забезпечити енергоресурсом на рік 150 тисяч домогосподарств.

Спільне підприємство Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) та Magnum Development передбачає будівництво комплексу для зберігання поновлюваного водню, енергії стисненого повітря, проточних батарей великого обсягу та твердооксидних паливних елементів.

«В компанії бажають домогтися стовідсоткового використання поновлюваного водню в якості палива, що дозволить експлуатувати газові турбіни для виробництва електрики з нульовим шкідливим вихлопом», йдеться в прес-релізі.

MHPS повідомляє про створення газової турбіни, яка працює на суміші природного газу та поновлюваного водню, причому частка газу у суміші буде поступово зменшуватися.

«Протягом двадцяти років ми скорочували викиди СО2 в енергетичному секторі США завдяки використанню природного газу в поєднанні з поновлюваних воднем, замінивши цим енергоресурсом застарілу вугільну енергетику. У Каліфорнії та інших штатах на заході США ми незабаром повністю відмовимося від вугільних електростанцій, і тепер ми плануємо новий етап відмови від вуглеводнів — це змішування природного газу з поновлюваних воднем з подальшим повним переходом на водень», розповів генеральний директор американського підрозділу MHPS Пол Браунінг на презентації проекту ACES.

Округ Миллард в штаті Юта був обраний завдяки вже наявної в цьому місці енергетичній інфраструктурі, а також через близькість до соляних печер Magnum. Керівництво проекту розраховує, що ACES буде забезпечувати енергією не тільки штат Каліфорнія, а й все західне узбережжя США. Перший етап будівництва сховища об'ємом 250 мегаватів планується завершити у 2025 році.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки