Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У Техасі побудують гігантську сонячну станцію для виробництва «зеленого» пива

У Техасі побудують гігантську сонячну станцію для виробництва «зеленого» пива

Станція, яка за площею дорівнює півтора тисячам футбольних полів, дозволить провідному виробнику пива у світі, компанії Anheuser-Busch, повністю відмовитися від викопного палива.

Виробництво пива, мало не самого популярного з напоїв у світі, вимагає багато енергії. Для приготування однієї пивної пляшки необхідно витратити стільки ж електрики, скільки витрачає плазмовий телевізор за двадцять годин роботи. З огляду на те, що тільки жителі США випивають сто літрів пива на людину в рік, галузь потребує величезної кількості енергії, і зараз її велика частина відбувається з «брудних» джерел.

Конгломерат Anheuser-Busch, найбільший у світі виробник пива, вирішив змінити ситуацію. У 2017 році компанія оголосила, що з 2025 року буде здійснювати закупівлю електрику тільки від ВДЕ і скоротить викиди CO2 на 25% по всьому ланцюжку постачання.

Досягти цього допоможе величезна сонячна електростанція площею 8 квадратних кілометрів, яка з'явиться в окрузі Пекос, у штаті Техас. Енергетична компанія Recurrent Energy побудує її спеціально на замовлення Anheuser-Busch. Енергія нової станції піде на приготування чудового напою.

У Техасі побудують гігантську сонячну станцію для виробництва «зеленого» пива

Сонячна станція в Техасі буде виробляти 650 ГВт·год, закриваючи приблизно половину загальних потреб Anheuser-Busch в енергії. Другу частину покриє вітряна станція в Оклахомі, яка вже введена в експлуатацію.

Дві ці потужні станції забезпечать компанії 100% відновлюваної енергії — мета, якої поки не зміг досягти жоден виробник напоїв у світі.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки