Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Solarpower Europe вимагає обов'язкової установки сонячних електростанцій на всіх будівлях в Європі

Solarpower Europe вимагає обов'язкової установки сонячних електростанцій на всіх будівлях в Європі

Європейська асоціація по сонячній енергетиці Solarpower Europe (SPE) запустила кампанію по обов'язковому встановленню сонячних електростанцій на всіх будівлях в ЄС. Це правило має стосуватися не тільки нових будівель, але і тих, що існують.

«Ми повинні діяти швидко», - каже Вальбурга Хеметсбергер, керуючий директор SPE. «Має сенс встановлювати сонячні батареї на нові та відремонтовані будівлі в ЄС, бо це дозволить запобігти викидам чотирьох мільйонів тонн CO2 на рік і знизити рахунки за електроенергію для європейських сімей», - говорить вона.

В даний час установка сонячних електростанцій для нових будівлях, а також будівлях після капітального ремонту не є обов'язковою. «Фактично, понад 90% дахів в ЄС залишаються невикористаними в той час, коли нам потрібно більше сонячної електроенергії», - каже Хеметсбергер, пояснюючи необхідність введення обов'язкової установки сонячних електростанцій в Європі. Тому в листопаді цього року SPE планує подати петицію до Європейського парламенту. З цією метою представники галузі в даний час збирають підписи, щоб надати більшої ваги цієї теми.

Підтримка надходить з різних джерел. Кампанію підтримує не тільки Піа Хейденмарк-Кук, головний виконавчий директор Групи компаній ІКЕА зі сталого розвитку. «Сонячні батареї — це найпростіше рішення, і я думаю, що вони будуть грати все більш важливу роль», - каже Марош Шефчович, єврокомісар з енергетичного союзу. «Я очікую, що в майбутньому ми будемо бачити їх все більше і більше по всій Європі».

Нагадаємо, що вийшов у світ новий прогноз міжнародного енергетичного розвитку від компанії Bloomberg New Energy Finance (BNEF) New Energy Outlook (NEO) - 2019. За оцінкою авторів, до 2050 року, на основі сонця та вітру буде вироблятися 48% світової електроенергії, і це при тому, що обсяги її споживання у світі до того ж терміну виростуть на 62%, а встановлена потужність електроенергетики потроїться.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки