Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Експерти: через п'ять років потужності вітроенергетики виростуть на 60%

Експерти: через п'ять років потужності вітроенергетики виростуть на 60%

Експерти з Wood Mackenzie представили оновлений квартальний прогноз розвитку глобального ринку вітрової енергії з 2019 по 2028 з аналізом розвитку технології по окремих регіонах. У порівнянні з минулою версією — він оптимістичніше.

Річна потужність вітрової енергії в середньому складе 71 ГВт між 2019 - 2023 роками, та 76 ГВт між 2024 - 2028, йдеться в доповіді, опублікованій Wood Mackenzie Power & Renewables.

«В цілому прогноз позитивний, глобальна вітрова енергія продовжує розвиватися завдяки економічній та соціальній підтримці», пояснив Люк Левандовскі, директор підрозділу.

Один тільки сектор прибережної енергетики очікує середньорічний темп зростання в розмірі 26%.

Прогноз для вітроенергетики США покращився на 16% в порівнянні з першим кварталом. Для Латинської Америки — на 1%, через короткочасні поліпшення в Бразилії та Мексиці.

Потужності в Північній Європі зростуть на 6%, трохи поліпшивши в цілому похмуру картину для континенту, в інших регіонах якої намічається спад на 2,2 ГВт. Виною тому — бюрократична тяганина і недостатня активність з тендерами в Німеччині та Франції.

В Африці темпи розвитку залишаються повільними через політичну нестабільність, незрілих механізмів підтримки та конкуренції з боку сонячної енергетики, тому спад на 2% виглядає закономірним.

Що стосується Китаю, то там вітрові станції поспішають подати заявки на свої проекти відповідно до нових вимог регуляторів, які наберуть чинності в кінці 2020 або 2021 року, в залежності від типу. Це призведе до зростання потужностей в розмірі 2,9 ГВт.

В Індії намічається спад на 24% з 2019 по 2022 через максимальні встановлені урядом ціни на аукціонах та затримках у видачі дозволів на проекти. Таїланд, по всій видимості, вважав за краще інші технології, і його показники у вітроенергетиці знизяться за 10 років на 37%.

Група кліматологів з Гарварда вважає, що вітряки — не така вже й безпечна для планети технологія. Перехід на цей вид енергії може істотно підвищити середню температуру та краще замінити її сонячної.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки