Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Шотландія виробила вдвічі більше «зеленої» енергії, ніж потрібно всім будинкам в країні

Шотландія виробила вдвічі більше «зеленої» енергії, ніж потрібно всім будинкам в країні

Шотландія, за першу половину 2019 року, виробила майже вдвічі більше «зеленої» енергії, ніж потрібно для забезпечення всіх домогосподарств в країні. Теоретично, в операторів вітряних електростанцій достатньо електроенергії, щоб забезпечити нею більшу частину північної Англії. Ці дані були опубліковані у звіті аналітиків з WeatherEnergy.

З січня по червень 2019 року шотландські вітрові електростанції виробили понад 9,8 млн МВт·год електроенергії. Цього достатньо для забезпечення електрикою 4,47 млн будинків — удвічі більше, ніж існує на території країни.

Уряд Шотландії розраховує перевести половину всього енергоспоживання в країні на «зелену» енергію до 2050 року та повністю відмовитися від викидів CO2 до того ж терміну.

У звіті WeatherEnergy при цьому йдеться тільки про забезпечення електрикою житлових будинків — в підрахунок не входять промислові підприємства та адміністративні будівлі.

Як раніше повідомлялось, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про плани зі скорочення викидів парникових газів до 2050 року до нуля.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки