Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

В Ізраїлі почалося тестування гібридної сонячно-хвильової електростанції

В Ізраїлі почалося тестування гібридної сонячно-хвильової електростанції

Компанія Eco Wave Power (EWP) приступила до тестування гібридної сонячно-хвильової електростанції. Хвильові станції, додатково покриті сонячними панелями, зможуть генерувати набагато більше енергії, без збільшення площі конструкції.

Вперше, Eco Wave Power заявила про себе ще у 2012 році, коли компанія почала тестувати нову систему хвильової станції, яка перетворювала енергію прибережних хвиль в електрику. Закінчення тестового періоду та промисловий запуск станції був здійснений у 2016 році, а на початку цього року, компанія оголосила про запуск свого другого енергетичного проекту.

Тепер компанія вирішила доопрацювати наявну систему, встановивши на хвильову станцію сонячні батареї. Ідея полягала в тому, що енергію можна буде генерувати як з сонячних, так і з хвильових джерел. EWP вирішила використовувати верхню поверхню своїх поплавців, які встановлені на конструкціях, таких як хвилерізи та пірси. Новий проект буде здійснений в порту Яффо в Ізраїлі.

У повідомленні компанії говориться, що розробка дозволить збільшити вироблення електроенергії без збільшення розміру системи та додаткових витрат, пов'язаних з купівлею або орендою землі для встановлення сонячних панелей.

На цьому тижні компанія подала заявку на отримання міжнародного та ізраїльського патентів, а також почала тестові випробування комбінованої установки. Якщо випробування пройдуть успішно, EWP планує в найкоротші терміни модернізувати всю систему в порту Яффо, а також встановить систему на своєму майданчику в Гібралтарі.

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки