Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ocean Energy готується до запуску найбільшої у світі хвильової електростанції

Ocean Energy готується до запуску найбільшої у світі хвильової електростанції

Сьогоднішній ринок відновлювальних джерел енергії розширюється дуже швидко, і не дивно, що хвильова енергія набирає популярності в якості сучасного, і, головне, чистого джерела енергії. І хоча енергетика морських хвиль довгий час залишалася в тіні, поступаючись сонячній та вітровій, але новітні технології дозволяють кардинально змінити ситуацію.

Наша планета — це водний світ, покритий 70 відсотками океанів. Протягом століть було відомо, що відкрите море може генерувати енергію, якщо знайти правильний підхід. При цьому, за підрахунками фахівців, енергія хвиль може генерувати до 10% світових потреб в електриці, проте її потенціал досі залишається повністю нерозкритим. Ірландська компанія Ocean Energy має намір змінити цю ситуацію.

Гігантський океанський буй OE Buoy, на якому розміщується електростанція, повністю готовий до запуску. Його тестування почнеться на випробувальному полігоні ВМС США (WETS) з вітряної сторони гавайського острова Оаху, біля узбережжя військово-морської бази Перл-Харбор. У разі успіху, людство отримає ще одне джерело чистої енергії.

«Цей перший у своєму роді перетворювач енергії хвиль, здатний генерувати електрику для різноманітних сценаріїв, які раніше були неймовірними або просто непрактичними», сказав Джон МакКарті, генеральний директор Ocean Energy.

Установка являє собою величезний буй вагою 826 тонн, який поглинає енергію хвиль. Він генерує близько 1,25 МВт енергії, забезпечуючи електрикою населений пункт приблизно на 18 000 чоловік. Крім цього, його можна використовувати в якості морського центру обробки даних, опріснювальної установки, енергетичної платформи для морських автономних підводних апаратів (AUV), морського рибництва та автономного забезпечення електроенергією віддалених островів.

«Цей міжнародний проект буде мати неоціненне значення як для створення нових робочих місць, так і виробництва відновлюваної енергії без викидів парникових газів. Крім того, технологічні компанії зможуть отримувати прибуток використовуючи OE Buoy в якості морських дата та процесингових центрів. Великі гравці в Big Data вже експериментують з підводними дата-центрами для економії енергії завдяки охолодженню цих систем в море. OE Buoy тепер представляє їм пристрій «два в одному» - океанічна система охолодження та океанічна електростанція», - додав МакКарті.

За матеріалами: Inhabitat

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки