Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: Tesla випустить третю версію сонячного даху

Ілон Маск: Tesla випустить третю версію сонячного даху

Tesla готова представити наступне покоління свого сонячного даху, заявив гендиректор компанії Ілон Маск в ході звіту перед акціонерами про прибутковість у третьому кварталі.

«Завтра вдень ми випустимо третю версію сонячного даху Tesla, - сказав Маск в ході заходу. - Я думаю, що це відмінний продукт. У версіях один та два, ми все ще мали деякі недоробки, але третя версія, нарешті, готова до великого успіху».

Ця заява була зроблена на тлі певних проблем з іншим продуктом компанії — традиційними сонячними панелями, до яких в суді були виставлені претензії від Walmart. Ритейлер стверджує — сонячні панелі Tesla загорілися на дахах семи магазинів по всій території США. Поки Tesla відмовлялася від коментарів з приводу позову, але її зобов'язали відповісти Walmart до п'ятниці.

«Там немає первинних внесків, і ви відразу починаєте економити на рахунках за комунальні послуги, і немає довгострокового контракту, — уточнив Маск про новий сонячний дах. - Це дійсно простіше простого. Ви хочете отримати грошовий верстат? А якщо він не друкує гроші, ми це виправимо або заберемо його назад».

Маск також згадав про нещодавно опублікованому дослідженні великого сайту з торгівлі нерухомістю Zillow, в якому заявлялося, що сонячні батареї збільшують вартість будинку приблизно на 4%.

Нагадаємо, що у відповідь на можливі наслідки позову від Walmart та інших клієнтів Tesla запустила програму «Проект Титан». В її рамках компанія намагається замінити якомога більше несправних роз'ємів Amphenol в раніше встановлених сонячних батареях, настільки оперативно та «по-тихому» — наскільки це можливо.

За матеріалами: Business Insider

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки