Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Вчені розробили проект вічної квантової батареї

Вчені розробили проект вічної квантової батареї

Команда вчених з Альбертського університету та Університету Торонто розробила проект «квантової батареї», яка ніколи не втрачає свій заряд. Поки це лише проект, але при реалізації він може стати проривом в області акумулювання енергії.

Стаття, що описує дослідження, з'явилася в журналі опублікована в журналі Physical Chemistry. Нова батарея працює, використовуючи «енергію екситону» - стан, в якому електрон поглинає заряджені фотони світла.

«Батареї, з якими ми всі знайомі — наприклад, літій-іонні, що живлять більшість смартфонів — засновані на класичних електрохімічних принципах, а квантові батареї — виключно на квантовій механіці», пояснює хімік Альбертського університету Габріель Ханна.

За словами вчених, дослідження забезпечує теоретичну демонстрацію того, що виготовлення квантової батареї без втрат можливо. Для цього замкнута квантова мережа була реалізована таким чином, щоб вона перебувала в «темному» стані.

В цьому випадку квантова мережа не здатна обмінюватися енергією з навколишнім середовищем, залишаючись стійкою до втрат енергії. Фахівці припускають, що такий метод дозволить їм повністю контролювати заряд та розряд елементів живлення.

За матеріалами: Futurism

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки