Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Nikola Motor заявила про революційний прорив у сфері розробки акумуляторів

Nikola Motor заявила про революційний прорив у сфері розробки акумуляторів

Компанія Nikola Motor, більш відома як розробник водневих тягачів, заявила про великий прорив в розробці акумуляторних батарей. Компанія планує оснастити «новими батареями з революційними характеристиками» свої, як водневі, так і повністю електричні вантажівки.

У Nikola Motor стверджують, що домоглися «рекордної щільності енергії, яка становить 1100 Вт·год/кг на рівні матеріалу та 500 Вт·год/кг на рівні готового елемента». Батареї хоч і потужніші, але містять більшу кількість солей.

Навесні компанія з Аризони Nikola Motors представила цілих чотири новинки — два тягачі (Nikola Two та Nikola Tre) на водневих паливних елементах та акумуляторах, а також електричні баггі та гідроцикл. Тепер представники Nikola розповіли, як вони мають намір ще більше підвищити привабливість своїх розробок.

У прес-релізі Nikola Motors робить кілька сміливих заяв:

  • Електричні вантажівки Nikola можуть тепер проїхати майже 1300 км на одному заряді та з повним завантаженням.
  • Маса вантажівок знизилася на 2,3 т при тому ж розмірі акумулятора.
  • Воднево-електричні вантажівки компанії можуть проїхати 1600 км та поповнити заряд за 15 хвилин.
  • Розроблена перша у світі «батарея з автономним електродом».
  • Енергетична щільність до 1100 Вт·год/кг на рівні матеріалу та 500 Вт·год/кг на рівні готового елемента, включаючи корпус, термінали та сепаратор — більш ніж удвічі вище, ніж у сучасних літій-іонних батарей.
  • Збереження прийнятною продуктивності після циклу у 2000 зарядів та розрядів.
  • На 40% менше маса, ніж у літій-іонних батарей.
  • На 50% менше вартість матеріалів на кВт·год, ніж у літій-іонних батарей.

Тревор Мілтон, генеральний директор Nikola Motor Company, прокоментував цю подію: «Це значний прогрес у світі акумуляторів. Ми не говоримо про скромні вдосконалення. Ми говоримо про підвищення місткості літій-іонних батарей у два рази. Ми говоримо про подвоєння дальності пробігу електромобілів та воднево-електричного транспорту по всьому світу».

Крім того, він заявив, що компанія «планує придбати команду інженерів-акумуляторників світового класу», але до кінця року він не може розголошувати подробиць. А продемонструвати можливості нових акумуляторів, компанія збирається у 2020 році «на очах у здивованої публіки», під час презентації своєї продукції.

Nikola Motor заявила про революційний прорив у сфері розробки акумуляторів

Нагадаємо, що зовсім недавно, вчені з Університету Пенсильванії представили спосіб швидкого заряду літій-іонних акумуляторів, при якому вони витримають понад 800 тисяч кілометрів пробігу. Тепер власники електромобілів зможуть під'їхати до зарядної станції, під'єднати свій електромобіль, взяти чашку кави та через 10 хвилин виїхати з повністю зарядженим акумулятором.

За матеріалами: Nikola Motor

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки