Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

В Індії запустять блокчейн-платформу для продажу сонячної енергії

В Індії запустять блокчейн-платформу для продажу сонячної енергії

Уттар-Прадеш — найбільш населений штат в Індії, де проживає 200 мільйонів чоловік — проводить випробування платформи для торгівлі сонячною енергією. Система блокчейну дозволить сусідам продавати один одному надлишки електрики, виробленого сонячними панелями.

Пілотне випробування блокчейн-платформи з торгівлі сонячною енергією в штаті Уттар-Прадеш проходить в рамках програми уряду по установці в країні до 2022 року сонячних панелей потужністю 40 ГВт та скорочення залежності від викопного палива.

Відповідають за проведення тестів дві державних компанії — Агентство розвитку нової та відновлюваної енергії штату Уттар-Прадеш (UPNEDA) та Енергетична корпорація штату Уттар-Прадеш (UPPCL), використовуючи електроенергію, яка генерується сонячними батареями на дахах урядових будівель.

Технологією блокчейну займеться India Smart Grid Forum (ISGF) - партнерська компанія Міністерства енергетики Індії спільно з австралійською компанією Power Ledger. Платформа буде працювати в тандемі з системою інтелектуальних лічильників. «Вони дозволять домашнім господарствам встановлювати ціни, відстежувати торгівлю енергією в режимі реального часу та проводити розрахунки через смарт-контракти на блокчейні», - розповіла виконавчий директор ISGF Ріна Сурі.

Перший етап пілотного проекту буде завершено до березня. Отримані результати будуть використані для розробки державної політики у сфері торгівлі сонячною енергією. В результаті кожне приватне домогосподарство зможе самостійно встановлювати ціни та продавати сонячну електроенергію. Платформа Power Ledger вже діє в кількох країнах, зокрема, в Австрії, Японії та США.

За матеріалами: Decrypt

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки