Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Новорічний експеримент: різдвяну ялинку під'єднали до електричного вугра

Новорічний експеримент: різдвяну ялинку під'єднали до електричного вугра

В океанаріумі міста Чаттануга в штаті Теннессі вирішили провести веселий новорічний експеримент, з'єднавши акваріум з вугром на ім'я Мігель Уотсон та різдвяну ялинку. Чим більше розряд, який генерує вугор, тим яскравіше горять вогні на ялинці.

Для того, що б цей трюк вдався, в акваріумі розмістили спеціальну систему, завдяки якій розряди, які генеруються електричним вугром, передаються гірлянді на різдвяній ялинці.

«Мігель генерує низьковольтні електричні імпульси, коли намагається знайти їжу. У цей момент різдвяні вогні блимають слабо. А коли він їсть або схвильований, він випускає сильніші розряди, і ялинка загоряється яскравіше», - розповіла співробітниця акваріума Кімберлі Херт.

 

 

Мігель Уотсон — вже досить відомий електричний вугор. У нього навіть є персональний Twitter, в якому записи робляться самим же вугром. Кожен раз, коли датчики в акваріумі фіксують сильний розряд струму, в акаунті з'являється якась абракадабра, наприклад така:

Це стало можливим завдяки команді програмістів «Power Rangers» з Університету Теннессі. Вони створили пристрій, що перетворює електричні сигнали вугра в слова. Правда, ще їм знадобилося зробити спеціальну систему запобіжників, щоб тільки досить сильні удари генерували твіти, інакше Мігель просто заспамив би власну сторінку щохвилинним постами, бо слабкі електричні сигнали вугри видають практично постійно.

За матеріалами: The Guardian

Радійте життю та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки