Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Tesla побудує на Алясці величезне сховище для відновлюваної енергії

Tesla побудує на Алясці величезне сховище для відновлюваної енергії

Будівництво гігантської акумуляторної станції відкриє дорогу для поновлюваних джерел енергії та знизить залежність штату від викопного палива і, відповідно, знизить кількість шкідливих викидів.

Електроенергетична компанія Homer Electric Association (HEA) оголосила про співпрацю з Tesla над проектом BESS (Battery Energy Storage System). Станція на Алясці буде акумулювати до 93 МВт·год електроенергії, яку зможе постачати в електромережу зі швидкістю 46,5 МВт·год на годину, дасть можливість уникнути перебоїв в живленні та знизити викиди парникових газів.

BESS буде встановлена на електростанції Soldotna в Стерлінгу. Проект планується ввести в експлуатацію до осені 2021 року. Керівництво HEA підкреслило також, що акумулятори Tesla дозволять їм використовувати більше енергії з поновлюваних джерел та менше покладатися на викопне паливо.

Крім цього, BESS має важливу додаткову перевагу — вона відкриє дорогу для проектів відновлюваної енергії, без яких би створилася напруга у сфері генерації тепла, йдеться в заяві енергокомпанії.


Нагадаємо, що зовсім недавно, глава Tesla Ілон Маск в черговий раз підняв тему створення величезної сонячної ферми, яка могла б забезпечити чистою енергією всі Сполучені Штати Америки. За його розрахунками, забезпечити США енергією сонця могла б «гігаферма» розміром 100 на 100 миль — в пустельному районі Аризони, Юти чи Техасу.

За матеріалами: Electrek

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки