Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

В IBM розробили абсолютно нову технологію виготовлення акумуляторів

В IBM розробили абсолютно нову технологію виготовлення акумуляторів

Інженери корпорації International Business Machines розробили технологію виготовлення акумуляторів, при якій використовуються матеріали, отримані з морської води. Нова технологія не вимагає дорогого кобальту, ціна на який за останні роки зросла мінімум в три рази.

IBM уклала партнерську угоду з дослідницьким підрозділом Mercedes-Benz, що входить в корпорацію Daimler, з постачальником електролітів Central Glass та виробником батарей Sidus на розробку акумулятора нового типу.

«Наша мета — протягом найближчого року створити перший робочий прототип батареї», сказав Джефф Уелсер, віце-президент IBM Research.

Технологія, створена в лабораторіях IBM, вже довела, що перевершує літій-іонні батареї за ціною, часом зарядки та енергоефективністю. Але при цьому, сама IBM не обов'язково стане займатися виробництвом батареї.

За заявою компанії, до нової розробки їх підштовхнуло різке подорожчання кобальту. За прогнозами експертів, ринок, на тлі розвитку електротранспорту, незабаром може зіткнутися з дефіцитом цього металу, який добувають переважно в Конго. І основні виробники акумуляторів намагаються скоротити використання кобальту в літій-іонних батареях.


Нагадаємо, що зовсім недавно, стартап Advano з Нового Орлеана розробив технологію, завдяки якій можна замінити графітовий анод літій-іонної батареї на кремнієвий, що підвищить місткість акумуляторів приблизно в десять разів.

За матеріалами: Reuters

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки