Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Trina Solar почала випускати двосторонні сонячні панелі потужністю 500 Вт

Trina Solar почала випускати двосторонні сонячні панелі потужністю 500 Вт

Китайська компанія приступила до випуску нових двосторонніх монокристалічних модулів, виконаних за технологією PERC, яка передбачає наявність діелектричного шару на зворотному боці кожного сегменту.

У Trina Solar заявили, що нові сонячні панелі Duomax V та Tallmax V, виконані за технологією 1/3 Cut Cells, поєднують високу щільність розміщення фотоелементів та високоякісні компоненти від сторонніх постачальників. Це дозволяє зменшити втрати опору, максимізувати ефективність та підвищити міцність модуля.

Сонячні панелі Duomax V випускаються з подвійним склом (glass-glass), в той час як Tallmax V виготовляються з плівкою на зворотному боці (glass-backsheеt). Заявлена ​​ефективність Duomax V та Tallmax V становить 21%. До складу кожного мультишинного модуля входять великі 210-мм напівпровідникові пластини.

«Якщо великі 210-міліметрові кремнієві пластини використовувати в панелях, виконаних за технологією half-cell, занадто потужний вихідний струм може привести до ламання всієї системи», - йдеться в прес-релізі компанії.

Trina Solar почала випускати двосторонні сонячні панелі потужністю 500 Вт

Крім того, унікальна конструкція нових модулів гарантує, що вихідний струм, напруга розімкнутого ланцюга і механічне навантаження модулів відповідають нормам техніки безпеки та забезпечують безперешкодну інтеграцію з більшістю існуючих фотоелектричних проєктів.

Застосування Duomax V в складі масштабних сонячних електростанцій дозволить знизити сукупні експлуатаційні витрати на 6-8% в порівнянні зі звичайними двосторонніми панелями потужністю 410 Вт, заявляє виробник. Собівартість електрики, що виробляється, знижується при цьому на 3-4%.

Trina Solar обіцяє почати приймання заявок на Duomax V та Tallmax V в наступному кварталі поточного року. Серійний випуск планується почати в липні-вересні. Також в цьому році компанія має намір наростити свої виробничі потужності до 5 ГВт.

За матеріалами: ЕкоТехніка

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки