Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Reuters: Volkswagen планує використовувати акумулятори електромобілів для конкуренції з енергокомпаніями

Reuters: Volkswagen планує використовувати акумулятори електромобілів для конкуренції з енергокомпаніями

Німецький автовиробник Volkswagen вирішив не обмежуватися лише виробництвом електромобілів та розширенням мережі електрозаправок. Компанія планує дати власникам електрокарів можливість продавати енергію з акумуляторів своїх авто. Така технологія відкриває для автомобілебудування нові перспективи.

Особливістю електромобілів Volkswagen стане те, що вони зможуть не тільки зберігати енергію, а й віддавати її. Таким чином концерн має намір підняти продажі своєї продукції, а також стати конкурентом енергокомпаніям. Теоретично, вночі машини будуть отримувати запас електроенергії за зниженими тарифами, а ось у години пік стануть віддавати її за звичайними цінами. Але це тільки один з варіантів.

За словами директора з розвитку Volkswagen Міхаеля Йоста, акумулятори електромобілів також можна використовувати для стабілізації «чистої» енергосистеми, заряджаючи батарею в періоди надлишкової генерації від відновлювальних джерел та продаючи енергію в електромережу, коли генерація сонячної та вітрової електроенергії невелика.

«До 2025 в нашому парку електромобілів буде зберігатися 350 ГВт·год енергії. Між 2025 та 2030 її обсяг збільшитися до одного ТВт·год. Це більше, ніж виробляється усіма гідроелектростанціями світу. Ми можемо гарантувати, що енергія буде використовувати та зберігатися, і що це буде новим напрямком нашої діяльності», стверджує Йост.

Німецький автовиробник не єдиний, хто розглядає таку можливість. Японський концерн Nissan спільно з німецькою енергокомпанією E.ON теж розробляє так звану систему V2G (vehicle-to-grid) - інтерфейс між автомобілем та енергомережею.


Нагадаємо, що зовсім недавно Volkswagen представив своє бачення проблеми зарядки електромобілів на паркінгах, де немає відповідної інфраструктури. Вона може бути налагоджена за допомогою спеціальних роботів-заправників, вважають в компанії.

За матеріалами: Reuters

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки