Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

ВПС США мають намір використовувати повітряні таксі для порятунку солдатів

ВПС США мають намір використовувати повітряні таксі для порятунку солдатів

Для порятунку військовослужбовців, які опинилися в складній ситуації на зайнятій противником території, зазвичай використовуються транспортні вертольоти або, якщо мова йде про прибережні райони, спеціальні катери. У зв'язку з бурхливим розвитком безпілотників командування ВПС США має намір приєднати до цього автономні літальні апарати.

Так, наприклад, буде виглядати операція з порятунку льотчика, збитого над територією противника. C-130J Hercules з завантаженим в нього БПЛА летить до місця передбачуваного знаходження пілота.

Дрон скидається через задню рампу та спускається з допомогою парашутів. Приземлившись, БПЛА починає самостійний переліт до того місця, де знаходиться потерпілий пілот. З людиною на борту, дрон повертається до своїх.

Транспортне рятувальний засіб розроблений фахівцями Дослідницької лабораторії ВПС США (AFRL). Як стверджує видання Aviation Week & Space Technology, AFRL потрібно «недорога повітряна платформа», що володіє декількома особливостями. Зокрема, вона повинна бути безпілотною та володіти радіусом дії не менше 100 км, швидкістю понад 100 км/год та висотою польоту не менш ніж 1,2 км. Там також має бути місце для одного пораненого та чотирьох військовослужбовців.

Політ такого дрона дуже нагадує політ повітряних таксі, розробка яких ведеться в декількох країнах. Основна відмінність військового «таксі» - можливість його скидання з транспортного літака. На роль можливих «кандидатів» вже претендують Boeing PAV з електричним вертольотом Volocopter та компанія Logistics Gliders Inc з безпілотником власної розробки.

ВПС США мають намір використовувати повітряні таксі для порятунку солдатів

HH-60G Pave Hawk - традиційний рятувальний вертоліт ВПС США

Не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки