Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Викиньте свій розумний годинник! Настає ера розумних окулярів. Знову...

Викиньте свій розумний годинник! Настає ера розумних окулярів. Знову...

Ні, мова не про ті самі «окуляри» Google, які робили людину схожою на робота. Моделі нового покоління виглядають саме як окуляри та ними де-факто є. Відрізнити їх від звичайних вкрай складно. І ніхто не дізнається, що в даний момент ви читаєте важливе повідомлення.

Щось таке і потрібно професіоналам або гаджетозалежним людям, які місця собі не знаходять, пропустивши чергове повідомлення, або нездатні дійти до кафе без навігатора. Для них North пропонує свої новітні окуляри North's Focals. На вибір дві оправи, три забарвлення, кілька типів лінз та інших опцій, на зразок сонцезахисної насадки на окуляри. Ціна в США — від $ 599 до $ 1000, залежно від конфігурації.

Викиньте свій розумний годинник! Настає ера розумних окулярів. Знову...

Модель поставляється в досить масивному футлярі. Він же і заряджає. За словами перших користувачів, батарейки окулярів ледь вистачає на день. Зовні North виглядають як прості окуляри, якщо не брати до уваги більш товсті дужки (в них знаходиться електроніка та акумулятор), а також невеликого виступу в правій дужці. Це проектор, якій показує повідомлення (текст і інфографіку) на поверхні правої лінзи. Але бачить ці дані тільки власник.

Викиньте свій розумний годинник! Настає ера розумних окулярів. Знову...

Окуляри обладнані також мікрофоном та подобою навушників, тому через них можна не тільки здійснювати дзвінки, але й командувати амазонівскою Алексой. Крім цього, є читання тестових повідомлень, навігація, набір повідомлень голосом з автоматичною конвертацією в текст, програмування подій в календарі та виклик таксі Uber.

Управляються окуляри чорним кільцем з джойстиком, яке вдягається на палець. З одного боку, це дає гарантії від помилкового спрацьовування, на відміну від управління поглядом. Однак виходить, що користувач не тільки змушений відразу бачити та сприймати всі повідомлення, які до нього прилітають. Чим би не був зайнятий! Так ще й пальці руки зайняті, не кажучи про естетичну сторону питання: колечко страшненьке.

Викиньте свій розумний годинник! Настає ера розумних окулярів. Знову...

Але, завдяки синхронізації смарт-окулярів North's Focals з додатками Google Fit і Google Slides, користувачі тепер зможуть отримувати інформацію про своє здоров'я безпосередньо на лінзи окулярів. Для цього необхідно завантажити спеціальний додаток Focals для смартфона, вибрати розділ «Abilities» та увійти в Google Fit.

В результаті, користувач зможе бачити інформацію про свою фізичну активність за добу або за тиждень, включаючи час в русі та частоту серцевих скорочень.

Інтеграція з Google Slides дає переваги тим, кому за родом професії доводиться регулярно брати участь в різних презентаціях. За допомогою Focals можна переглядати слайди та переміщатися між ними за допомогою кільця управління. Для цього необхідно завантажити розширення Focals Connect Chrome.

Проте, модель потенційно цікава. Виробник малює перспективи не гірше Остапа Бендера на міжнародному шаховому конгресі у Васюках. Хоча за фактом перелік сумісних програм поки мізерний, набір тексту з iPhone поки реалізований так собі, та й самі окуляри, буває, підглючують. Але іншого бути й не могло: модель продається всього пару місяців, а сам напрямок для індустрії знову є порівняно новим — досвід Google Glass давно забутий.

Викиньте свій розумний годинник! Настає ера розумних окулярів. Знову...

Насувається чи хвиля нових розумних окулярів? Якщо так, то повільно. І це добре. Тому що, коли людина дивиться в екран телефону або смарт-годинника, ігноруючи всіх, це помітно. Тепер же друзі та колеги можуть дивитися прямо на вас, але немов повз вас. Тому що читають у своїх розумних окулярах. А читати доведеться постійно.

На щастя, готуватися до появи натовпу людей з порожнім поглядом, які будуть потрапляти в найнеприємніші ситуації, якщо раніше не злетять з котушок від інформаційного перевантаження, поки не потрібно. Розумні годинники можна не викидати.

А ось фахівцям розумні окуляри безумовно знадобляться. Поліціянтам — отримувати інформацію на громадянина, особа якого тільки розпізнала камера (і сервер поліційного департаменту тут же надіслав на окуляри співробітника досьє). Медикам, пожежним та водіям — отримувати більше даних завдяки доповненої реальності. І саме цей напрямок логічно було б розвивати.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки