Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

CadenceX - велосипедна динамо-машина XXI століття

CadenceX - велосипедна динамо-машина XXI століття

Власники велосипедів минулого століття добре пам'ятають колісні динамо-машини, за формою чимось схожі на маленькі пляшечки. CadenceX - оновлена версія велосипедного генератора, що увібрала в себе досягнення сучасних технологій.

Новинка — дітище чиказького стартапу PedalCell. Пристрій оснащений гумовим колесом, яке обертається від дотику до обода переднього колеса велосипеда. Генератор виробляє електрику, яке передається по проводах в змонтований на кермі концентратор Smart Power Hub, призначений для регулювання та розподілу струму між пристроями-споживачами.

CadenceX здатний виробляти до 20 Вт енергії. Однак генератор не призначений для електричних велосипедів. Його кінцеві споживачі — лампи освітлення, електронні системи перемикання, зарядні пристрої для гаджетів, велосипедні комп'ютери та екшн-камери. Оскільки конденсатор накопичує енергію, дані пристрої зможуть працювати якийсь час і після зупинки.

CadenceX створює деякий опір при обертанні, але завдяки вбудованим датчикам, що визначає прискорення, швидкість та нахил велосипеда, опір автоматично зменшується на малій швидкості або під час підйому і зростає при гальмуванні.

Планується, що CadenceX та Smart Power Hub встановлюватимуть на велосипеди в процесі виробництва або на вже готові моделі. Проте продажі пристроїв безпосередньо споживачам не буде. Повідомляється, що вага вбудованої версії складе 270 грамів, а в якості додаткової системи — близько 320.

CadenceX - велосипедна динамо-машина XXI століття

Як запевнив генеральний директор PedalCell Адам Хокін, початок продажів велосипедів з CadenceX намічено на кінець поточного — початок 2020 року.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки