Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Amazon показала безпілотник Prime Air для доставки посилок

Amazon показала безпілотник Prime Air для доставки посилок

Amazon продовжує удосконалювати способи доставлення своїх товарів. А що може бути швидше та ефектніше доставки дроном? Спеціально для цих цілей компанія розробила новий безпілотник Prime Air, який почне доставляти товари клієнтам «в найближчі місяці».

Представляючи безпілотник на конференції в Лас-Вегасі, генеральний директор Amazon Джефф Уїлкі запевнив, що він відповідає «суворим аерокосмічним стандартам» та абсолютно безпечний.

Amazon Prime Air всього за 30 хвилин може подолати відстань у 24 кілометри. Його вантажопідйомність досягає 2,27 кг (5 фунтів), чого достатньо для доставки 80% посилок, що доставляються Amazon. Гексакоптер злітає та сідає вертикально, а польоті переходить в «літаковий» режим. Дрон оснащений ефективною системою безпеки з великим числом сенсорів та декількома стереоскопічними камерами.

Amazon показала безпілотник Prime Air для доставки посилок

Для підвищення безпеки роботи безпілотника, алгоритм його роботи розбитий на два етапи — безпосередньо політ та наближення до землі, тобто місця доставки. Використовувані в гаджеті сенсори дозволяють помітити димоходи, будівлі та рухомі об'єкти на зразок вертольотів. Більш того, алгоритми комп'ютерного зору дозволяють дронам розпізнавати навіть такі складні об'єкти, як електричні дроти та білизняні мотузки. А це особливо важливо, враховуючи сферу застосування Amazon Prime Air. Крім того, в цілях безпеки всі шість гвинтів безпілотника повністю закриті.

Найближчим часом компанія сподівається отримати схвалення влади США і почати доставку. Правда, в якому регіоні її запустять в першу чергу, поки невідомо.

Нова розробка дозволить Amazon домогтися 50% зниження викидів двоокису вуглецю. А крім використання дронів компанія активно переходить на сонячну енергетику та електромобілі, та вже до 2030 року розраховує зробити повністю екологічний сервіс доставки.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки