Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Youbionics представила дрона з біонічними руками

Youbionics представила дрона з біонічними руками

Дрони сьогодні вміють робити багато різних корисних речей, але до шедевра еволюції у вигляді людських рук їм ще далеко. Це несправедливо, вирішив Федеріко Цікарезе, власник компанії Youbionics, і розробив проект «літаючих рук». По суті, це нова конструкція дрона, з великим потенціалом, але обмеженими поки експлуатаційними якостями.

Проект «Drone for Handy» має під собою досить багату технічну базу. Компанія Youbionics займається розробкою моделей різних елементів для 3D-друку, переважно частин протезів, біонічних пристроїв і т.п. Однак ці самі деталі, просто пластикові елементи, які потрібно зібрати в щось функціональне. Новинка ж — це опрацьована модель дрона з маніпуляторами на кшталт людських рук, безкоштовна, але потребує доопрацювання під конкретні цілі.

У конструкції безпілотника використані маніпулятори типу «Handys». До них потрібні ще мінімум 11 сервомоторів SG90 або Arduino Nano, щоб привести їх у рух. Після цього дрон зможе оперувати руками — але його можливості будуть дещо обмежені, з огляду на невелику потужність всієї системи. Але якраз тому Цікарезе й позиціонує своє дітище не як комерційний продукт, а скоріше, як заготовку для ентузіастів, які зможуть перетворити її в щось корисне.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки