Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

UPS запустить доставку дронами

UPS запустить доставку дронами

Пілотний проект — термінове пересилання медичних зразків. У перспективі, одна з головних компаній з доставки вантажів в США, планує використовувати безпілотники й для доставлення звичайних посилок.

Поштова служба UPS подала заявку на комерційну експлуатацію безпілотників у Федеральне управління цивільної авіації США (FAA). За доставлення дронами відповідатиме дочірня компанія UPS Flight Forward.

UPS сподівається отримати сертифікацію в кінці цього року. Це дозволить їй розширити діяльність у сфері безпілотної авіації. У компанії мають намір зосередитися на трьох напрямках: доставлення медичних зразків в лікарні, доставлення на відстані від 8 до 16 км та доставлення в нічний час.

У компанії вже є досвід по використанню безпілотників в медичних цілях. У 2018 році UPS, в рамках проекту FAA, тестувала доставлення дронами в одній з лікарень штату Північна Кароліна.

Рейси безпілотників все ще стоять дорого, і мало хто з клієнтів, за межами сфери охорони здоров'я, готові платити більше. Однак з розвитком технологій ситуація може змінитися. Але поки експрес-доставлення звичайних посилок дронами не обговорюється.

Нагадаємо, що Amazon представила свою версію дрона для доставлення - Prime Air. Цей пристрій оснащений захищеними пропелерами та штучним інтелектом, які роблять польоти набагато безпечнішими.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки