Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Дослідження: що трапиться, якщо дрон зіткнеться з людиною

Дослідження: що трапиться, якщо дрон зіткнеться з людиною

Компанія ASSURE провела дослідження та вивчила, які потенційні травми може отримати людина після зіткнення з невеликим безпілотним літальним апаратом. Вчені хотіли побачити, до чого призводять аварії та розробити методологію тестування безпеки дронів. Це єдине всеосяжне наукове дослідження такого роду у світі.

Дослідники ASSURE провели 512 ударних випробувань та симуляцій з використанням шістнадцяти різних типів дронів, включаючи популярні споживчі безпілотники, такі як DJI Phantom та Mavic Pro, а також різні об'єкти (батареї, дерев'яні блоки) вагою до 6 кг, які можуть переміщати безпілотники. Вони проводили випробування, де дрони стикалися з головою, шиєю та тілом манекена.

DJI Phantom

DJI Phantom

Найбільш поширеними травмами були рвані рани, порізи та синці. Дослідники відзначають, що інформація про струси не дозволила реалістично оцінити ризик такого роду травм. Був тільки один випадок серйозного пошкодження очей, хоча в ASSURE визнають, що обертові лопаті на квадрокоптерах будуть часто приводити до травм очей. Серед їхніх рекомендацій — захист лопатей в дронах цієї конструкції.

Дослідники зробили все можливе, щоб їх тестування було контрольованим, послідовним та заснованим на науковому методі, говорить Стівен Люксон, виконавчий директор ASSURE. За його словами, навіть зміщення на чверть дюйма в послідовності зіткнень може привести до значного зниження травм людини.

Mavic Pro

Mavic Pro

Результати показують, що для запобігання нещасних випадків зі смертельними наслідками знадобилося майже «ідеальне» потрапляння дрона. В інших же випадках, коли дрон з середньою швидкістю потрапляв в людину, ризик травм різко зменшувався. Однак у вчених є підстави вважати, що смерть від дрона в результаті нещасного випадку буде досить рідкісним явищем, тому що пристрій практично не може завдати травми, несумісні з життям.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки