Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Нове слово в дронобудівництві: на риболовлю верхом на коптері

Нове слово в дронобудівництві: на риболовлю верхом на коптері

Сем Форман з Кінетона (Австралія) вивів дронобудівництво на новий рівень, створивши з друзями літаючу платформу-безпілотник для риболовлі. Пробний запуск увінчався успіхом, і Форман не тільки не впав у воду, а й зумів зловити рибу в Верхньому Колібанському водосховищі. Втім, влада штату не оцінили винаходи Формана і загрожують йому великим штрафом.

Машина, на якій політав рибалка-новатор, саморобна. У неї шість 27-дюймових гвинтів, 12 електромоторів, 25 батарей та підвісний стільчик. На жаль, на повноцінне авіакрісло у пілота-рибалки грошей вже не вистачило, споруда дрона й так обійшлася йому у $13 400. Якщо судити по відео, створення безпілотника стало формою протесту — друзі Формана уточнили, що на водосховищі діє заборона на використання плавальних засобів. А мультикоптер не плаває, а літає, значить — формально їм можна користуватися.

 

 

Австралійське управління з безпеки цивільної авіації заявило, що розглядає цей інцидент, як порушення. У місцеве небо ніколи не піднімався дрон таких розмірів, а тому й не зовсім зрозуміло, наскільки великий та серйозний був ризик. У будь-якому випадку, Формана чекає неприємна розмова з поліцією, тому що свій політ в повітряному просторі Австралії він ні з ким не погоджував. А це обіцяє любителю польотів та риболовлі штраф в розмірі $10 000.

Радійте життю та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки