Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

ВПС США будуть розробляти власні літаючі електромобілі

ВПС США будуть розробляти власні літаючі електромобілі

ВПС США розглядають можливість створення власних літаючих електромобілів, які з часом можуть стати повітряною версією сучасних джипів та вантажівок.

Командування військово-повітряних сил США розпочинає проект Agility Prime. Його мета — вивчити можливості створення та придбання літаючих електромобілів військового класу. Адаптовані до бойових умов, оснащені електричним приводом, в майбутньому, вони зможуть переміщатися в районах бойових дій, створюючи при цьому мінімум шуму.

Перші спроби створення літаючих автомобілів для перевезення спецвійськ були зроблені ще у 2016 році. Однак, військовим інженерам поки не вдається створити модель з досить великою вантажопідйомністю, порівнянної з конвертопланами V-22 Osprey та вертольотом MH-47 Chinook.

За словами помічника секретаря підрозділу управління закупівлями ВПС США Уїлла Роппера, військові літаючі електромобілі стануть частиною тактики розподілених операцій. Її суть полягає в тому, що бойова авіація буде розподілятися на великій території невеликими групами, базуючись, в тому числі, і на цивільних аеродромах.

За допомогою літаючих електромобілів командування ВПС планує здійснювати доставлення на місця дислокації груп, ракет класу «повітря-повітря» та інших боєприпасів для ударної авіації. Більші моделі можуть з часом замінити знаменитий, але вже досить застарілий V-22 Osprey.

V-22 Osprey

V-22 Osprey

Нагадаємо, що ВПС США мають намір використовувати повітряні таксі для порятунку військовослужбовців, які опинилися в складній ситуації на зайнятій противником території.

За матеріалами: Техкульт

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки