Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

UPS отримала дозвіл на запуск першої «авіалінії дронів»

UPS отримала дозвіл на запуск першої «авіалінії дронів»

Американська служба експрес-доставки та логістики UPS, першої в історії отримала сертифікат Федерального управління цивільної авіації США (FAA) на право управляти флотом з необмеженою кількістю дронів та доставляти вантажі навіть по ночах.

Логістичний гігант UPS розробляє все нові можливості модернізації свого парку вантажного транспорту. За останні пару років компанія виявляла інтерес до електровелосипедів, електрофургонів, безпілотним фурам та навіть дронам, які злітають з даху поштових вантажівок.

У березні UPS оголосила про створення сервісу дронів-кур'єрів, розроблених компанією Matternet. В рамках пілотного проекту дрони швидко доставляли препарати та зразки між корпусами медичного закладу WakeMed в Ролі, Північна Кароліна. FAA видало дозвіл на ці випробування — вперше в історії США.

Однак плани UPS на використання дронів цим не обмежуються. Бажаючи поширити послуги літаючих кур'єрів на клієнтів за межами індустрії охорони здоров'я, компанія отримала стандартний сертифікат, що дає право на управління «авіалініями дронів».

Маючи таку ліцензію, UPS може запускати необмежену кількість дронів, якими буде керувати армія операторів. Маса вантажу тепер не обмежена 25-ма кілограмами, а безпілотники можуть літати й ночами.

Перші доставлення за новими правилами вже відбулися в Північній Кароліні, і незабаром, аналогічні сервіси відкриються в інших лікарнях США, а потім UPS почне розширюватися на інші галузі.

«Це історичний момент, і ми не хочемо зупинятися на досягнутому, — заявив Девід Ебні, виконавчий директор UPS. - Наша технологія відкриває двері перед UPS та дозволяє вирішувати поставлені клієнтами завдання унікальним чином. Незабаром ми оголосимо про нові кроки з побудови нашої інфраструктури, розширенню сервісів для клієнтів у сфері охорони здоров'я та знайдемо дронам нове застосування».

UPS отримала дозвіл на запуск першої «авіалінії дронів»

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки