Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У Швеції розробили велошолом, який при аварії миттєво стає повітряною подушкою

У Швеції розробили велошолом, який при аварії миттєво стає повітряною подушкою

Шведська компанія Hövding представила велошолом 3-го покоління Hövding 3 з унікальною системою захисту у вигляді коміра з подушкою безпеки, яка надувається при падінні велосипедиста.

Hövding 3 надувається та створює захисний бар'єр за 0,1 секунди, завдяки датчикам всередині коміра, який контролює рух велосипедиста з частотою 200 разів на секунду. Він миттєво спрацьовує, як тільки виникає екстремальна ситуація. Дослідження, проведені фахівцями Стенфордського університету, показали, що технологія такої «повітряної подушки» захищає свого власника в 8 разів ефективніше традиційних велошоломів.

У Швеції розробили велошолом, який при аварії миттєво стає повітряною подушкою

У комплекті з подушкою безпеки Hövding 3 йде додаток для смартфона, який дозволяє під'єднати його до мобільних пристроїв з iOS або Android за допомогою Bluetooth. За статистикою розробників, на сьогодні їм користуються вже понад 185 000 велосипедистів.

 

 

Нагадаємо, що зовсім недавно, компанія Bontrager розробила інноваційний полімерний матеріал, який знижує вплив похилих ударів по голові при падінні велосипедиста. Компанія включила його в поверхню своїх шоломів, щоб знизити кількість струсів мозку. За попередніми дослідженнями, матеріал скорочує ризик травм голови на 98%.

За матеріалами: Hövding

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки