Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Skydo презентувала док-станцію для підзарядки автономних безпілотних дронів

Skydo презентувала док-станцію для підзарядки автономних безпілотних дронів

На початку жовтня Skydio випустила дуже цікавий безпілотний літальний апарат, який здатен вивести автоматизоване пілотування на новий рівень. І в добавок до цього, компанія забезпечила свої безпілотники можливістю самостійно заряджатися всередині портативних доків.

Безпілотні квадрокоптери, такі як Skydio 2, мають величезний потенціал — без найменшого втручання людини, дрони здатні займатися аерофотографуванням та зніманням відео, відстежувати онлайн сільськогосподарські посіви, інспектувати будмайданчики та виконувати ще багато різноманітних функцій. Чого вони поки не можуть, так це обходитися довгий час без підзарядки. Цю проблему й намагається розв'язати нова технологія.

Нестачі в подібних рішеннях немає: існують прототипи бездротових зарядних платформ, на які дрони сідають для підзарядки, і більш складні контейнери, які можуть бути гаражами для БПЛА. Сама, мабуть, зухвала ідея — заряджати дрони прямо в повітрі. Всі вони орієнтовані на те, щоб дронам не доводилося кожні 20 - 30 хвилин переривати політ заради дозаправлення, повертаючись на базу. Особливо це незручно, якщо вони виконують завдання з пошуку зниклих в лісі або складають карту зони лиха - важлива не тільки автономність сама по собі, але й витрачений на виконання завдання час.

Команда інженерів Skydio представила інноваційне рішення — автономну базову станцію для безпілотника Skydio 2. Це компактний, захищений від атмосферних впливів контейнер, який встановлюється та налаштовується всього за кілька хвилин.

Skydo презентувала док-станцію для підзарядки автономних безпілотних дронів

Програмне забезпечення квадрокоптера дозволяє використовувати шість бортових камер для побудови 360-градусної мапи навколишнього простору та ухилятися від перешкод підлітаючи до станції. Для процесу підзарядки, дрону необхідно приземлитися на невелику висувну платформу, а потім механізм втягує БПЛА всередину, де починається процес зарядки.

Компанія не розкриває технічних подробиць, як час зарядки акумулятора, але запевняє, що їх система проста та недорога, на відміну від конкурентів, описуючи їх системи як «надзвичайно складні, дорогі та непрактичні».

Варто зазначити, що для комерційного використання автономних безпілотних літальних апаратів, потрібен спеціальний дозвіл на польоти. І компанія зараз працює над отриманням відповідної ліцензії, за прикладом служби експрес-доставки та логістики UPS, яка отримала сертифікат FAA на право управляти флотом з необмеженою кількістю дронів та доставляти вантажі навіть по ночах.

Ціна апарату теж поки невідома, але в компанії стверджують, що «сподіваються на партнерські відносини з першими клієнтами та регулюючими органами для впровадження продукту на ринок».

 

 

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки