Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Дрони Wing почали доставляти посилки прямо додому

Дрони Wing почали доставляти посилки прямо додому

Компанія Wing, якою володіє Alphabet, почала доставляти товари до будинків за допомогою безпілотників. В проекті також беруть участь FedEx Express та Walgreens. Пілотний проект стартував в місті Крісченберг, штат Вірджинія. Тепер жителі міста зможуть замовити їжу, солодощі та ліки прямо до будинку.

Навесні цього року Wing отримала сертифікат авіаційного перевізника, що доставляє вантажі дронами. Це дозволяє компанії літати за межі прямої видимості оператора та використовувати дрони для доставлення в комерційних цілях, отримуючи плату за послуги з клієнтів.

Крім їжі та медикаментів, Wing робить акцент на доставленні електроніки, яка не перевищує певних габаритів та обмежень. У Wings впевнені, що після запуску повітряної доставки багато компаній будуть зацікавлені в розвитку мережі доставлення невеликих вантажів за допомогою дронів.

Подібна повітряна доставка зможе найефективніше розв'язати проблему «останньої милі» - завершального етапу доставки, коли вантаж їде за конкретною адресою. «Остання миля» виключає можливість гуртового перевезення і через це витрачається велика кількість часу та ресурсів.

 

 

Нагадаємо, що американська служба експрес-доставки та логістики UPS, першої в історії отримала сертифікат Федерального управління цивільної авіації США (FAA) на право управляти флотом з необмеженою кількістю дронів та доставляти вантажі навіть по ночах.

За матеріалами: TechCrunch

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки