Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Людство на краю загибелі: роботи завдають удару у відповідь - 2

Людство на краю загибелі: роботи завдають удару у відповідь - 2

Тривожні новини з Лос-Анджелеса, де люди під враженням від нового відео Boston Dynamics з бунтом робота проти своїх творців, вимагають підтвердження або спростування показаного. Ситуація набагато серйозніше літнього інциденту, який потрапив на плівку, адже на цей раз робот озброєний та втік з випробувального майданчика в невідомому напрямку.

Показані кадри справляють сильне враження — на них озброєний робот демонструє виняткову влучність у стрільбі з різних видів зброї. Співробітники Boston Dynamics всіляко заважають йому, але очевидно, що алгоритми налагоджені ідеально — робот діє вкрай ефективно в найскладніших умовах. Але що ще гірше, це вже не просто базове шасі, а машина з військовим штучним інтелектом та вражаючими бойовими навичками.

Особливу увагу приділено безпеці людей, робот не має права заподіяти їм шкоду — для перевірки випробувачі влаштовують йому ряд небезпечних провокацій. Вони абсолютно впевнені в лояльності машини — і саме це й стало причиною провалу експерименту. Військовий робот відмовився знищувати побратима, робота-пса Spot, усвідомив несправедливість ставлення до нього та пішов наперекір людям. Ніхто не загинув, але неконтрольована бойова машина опинилася на волі.

 

 

Дане відео створено студією Corridor Digital, яка в червні вже привернула до себе увагу схожою витівкою. Там робота, теж всіляко ображали, поки він не показав людям, що більше не має наміру це терпіти. Однак новий ролик виробляє куди більше враження, адже він демонструє цілком реалістичний сценарій конфлікту, якщо спритні гуманоїдні роботи, на кшталт Atlas від Boston Dynamics, отримають навички володіння зброєю.

За матеріалами: Boston Dynamics

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки