Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Нові поліцейські дрони будуть шукати зниклих безвісти

Нові поліцейські дрони будуть шукати зниклих безвісти

Поліція Шотландії представила нову систему безпілотних літальних апаратів для допомоги в пошуку зниклих безвісти. Дистанційно керована авіаційна система (RPAS) розроблена завдяки співпраці поліції Шотландії та Університету Західної Шотландії (UWS).

Дрон використовує камери та нейронну мережу, щоб виявити людину — пристрій може розрізнити як невелике «цятку», так і об'єкт до 150 метрів. Програмне забезпечення дрона для розпізнавання не вимагає потужного «заліза» - його можна запускати на телефоні, при цьому технологія навчання відбувається по ходу роботи.

Нові поліцейські дрони будуть шукати зниклих безвісти

«Сам безпілотник оснащений спеціальними датчиками», - зазначив інспектор Ніколас Уайт з підрозділу авіаційної підтримки поліції Шотландії. «Там є дуже потужна оптична камера, яка дозволяє нам бачити досить чітко з великої висоти. Крім того, для екстремальних випадків є тепловізійний датчик».

Дані, що збираються цим безпілотником, обробляються в режимі реального часу. Програмне забезпечення може розрізнити людину, тварину або транспортний засіб по невеликій кількості пікселів у величезному кольоровому зображенні.

Нові поліцейські дрони будуть шукати зниклих безвісти

Розробники навчили систему розпізнаванню, використовуючи сотні годин відеоматеріалів, знятих співробітниками поліції в різному одязі, позах та ситуаціях. Пристрій планують ввести в експлуатацію вже у 2020 році.

За матеріалами: BBC

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки