Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Створено наземний безпілотник для зйомки в важкодоступних місцях

Створено наземний безпілотник для зйомки в важкодоступних місцях

Вже не перший рік квадрокоптери допомагають робити чудові фото та відео кадри з повітря. Але іноді потрібно зробити зйомку з землі в важкодоступних для людини місцях. Саме для цього індійський стартап Vanora Robots розробив безпілотну колісну платформу для камер - Steve.

Основне завдання безпілотника Steve і полягає в тому, щоб доставити камеру туди, куди оператор не може потрапити фізично — наприклад, у вузьку печеру або на сцену під час концерту.

Пристрій являє собою невелику платформу на чотирьох колесах, на яку можуть бути закріплені одна або кілька камер для відео- та фотозйомки. Steve здатний рухатися по пересіченій місцевості, а його колеса є двонапрямні, що дозволяє йому повертатися на місці на 360°. Оператор може управляти пристроєм в режимі реального часу за допомогою пульта радіокерування.

Створено наземний безпілотник для зйомки в важкодоступних місцях

Важкі дзеркальні фотокамери, професійні відеокамери, екшн-камери — все це можна встановити на Steve. Максимальне корисне навантаження платформи становить 20 кг. Але через те, що у пристрою немає власної камери, для трансляції картинки в реальному часі, обладнання, яке встановлюється на Steve, має бути з підтримкою Wi-Fi.

Живлення Steve здійснюється за допомогою декількох змінних літій-іонних батарей, а повний комплект акумуляторів забезпечує п'ять годин роботи пристрою. Зараз Vanora Robots збирає гроші на виробництво першої партії Steve на платформі Kickstarter - поки вартість становить близько $643, а запланована роздрібна ціна становитиме вже $1287.

Створено наземний безпілотник для зйомки в важкодоступних місцях

Команда Vanora Robots біля Steve

За словами розробника Steve Крішнана Намбьяра, в разі успішного запуску проекту, в середині наступного року може бути випущена друга, більш просунута версія безпілотника.

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки