Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Рецептурні ліки вперше доставили клієнту безпілотником

Рецептурні ліки вперше доставили клієнту безпілотником

Дочірня компанія служби доставки UPS Flight Forward зробила перше доставлення ліків, що відпускаються за рецептом, безпосередньо до будинку клієнта за допомогою безпілотника. Доставлення здійснювалося в партнерстві з аптекою CVS Pharmacy, а також логістичною компанією Matternet, що спеціалізується на безпілотних літальних апаратах.

Політ був виконаний автономно, але під наглядом оператора, який міг взяти на себе управління дроном, якщо у нього виникли би будь-які труднощі. Прилетівши, дрон завис на висоті 6 метрів над будинком, а потім повільно опустив свій вантаж за допомогою троса. У компанії сподіваються, що подібні безпілотні літальні апарати полегшать доступ до ліків клієнтам з обмеженими фізичними можливостями.

Це не перші постачання за допомогою безпілотників, здійснені в США, і навіть не перші в UPS. Дочірня компанія Google Wing вже тестувала власну службу доставки за допомогою безпілотників у Вірджинії, яка доставляє ліки та інші супутні товари у лікарні. Але в цьому випадку послуга включає рецептурні ліки та доставлення їх безпосередньо в житлові будинки.

Причина повільного прогресу в доставках безпілотниками багато в чому пов'язана з регулюючою системою, яке не дозволяє компаніям літати за межами прямої видимості оператора або вночі без належного дозволу FAA. UPS отримала дозвіл на експлуатацію своєї «безпілотної авіакомпанії» тільки в кінці вересня цього року, в той час як Wing отримав свій дозвіл ще у квітні. І тепер обидві компанії стали завойовувати ринок доставки безпілотними літальними апаратами.

За матеріалами: The Verge

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки