Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У США представили першу екологічно чисту пересувну медичну лабораторію

У США представили першу екологічно чисту пересувну медичну лабораторію

Каліфорнійський університет в Лос-Анджелесі (UCLA) представив першу мобільну хірургічну лабораторію, розроблену компанією Winnebago. Це електромобіль з нульовим рівнем викидів, який буде переміщатися між двома кампусами університету, збираючи, стерилізуючи та ремонтуючи хірургічні інструменти медичного персоналу.

В університеті пояснили, що надання таких послуг третьою стороною стоїть досить дорого. Тому, за оцінками медичного центру Каліфорнійського університету, використання нової лабораторії може заощадити їм до $750 тис. на рік.

Пересувна лабораторія може працювати до восьми годин на день, а максимальна відстань, яку вона може проїхати — від 130 до 200 км. Як пояснили в Winnebago, пересувна лабораторія за рівнем продуктивності не поступається традиційним лабораторіям з фіксованим місцем розташування.

Крім щорічної економії на експлуатаційних витратах, UCLA також отримав знижки на придбання лабораторій в рамках декількох грантових програм. Влада США заохочують впровадження електромобілів за допомогою фінансових стимулів, які допомагають покривати початкові витрати. Тому, електрифікація в таких областях, як охорона здоров'я, прискориться через пільги та послаблень уряду.

Інтер'єр мобільної хірургічної лабораторії UCLA

Інтер'єр мобільної хірургічної лабораторії UCLA

За матеріалами: TechCrunch

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки