Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Псевдосупутник-біплан на сонячних батареях пройшов льотні випробування

Псевдосупутник-біплан на сонячних батареях пройшов льотні випробування

Американська компанія UAVOS провела перші льотні випробування збільшеної версії перспективного довголітаючого безпілотника-біплана ApusDuo. Випробування відбулися на початку листопада 2019 року та були визнані успішними.

UAVOS відносить ApusDuo до псевдосупутників, безпілотних літальних апаратів з дуже великою тривалістю польоту. Перший політ зменшеної версії ApusDuo з розмахом крил 10 метрів відбувся в середині жовтня минулого року.

В рамках проекту розробники мають намір провести льотні випробування декількох прототипів ApusDuo один більше іншого. Фінальний прототип, який буде максимально наближений до серійної версії апарату, отримає крила розмахом 28 метрів. Він зможе нести корисне навантаження масою до 8 кілограмів.

Псевдосупутник-біплан на сонячних батареях пройшов льотні випробування

Збільшений прототип псевдосупутника-біплана, випробуваний на початку листопада 2019 року, отримав крила розмахом 14 метрів. Цей прототип відрізняється від попередньої версії зменшеною масою конструкції та деякими перепроектованими елементами.

AupsDuo має три фюзеляжі, в носовій та хвостовій частинах яких встановлені крила. Переднє крило закріплено на фюзеляжах не твердо, а через систему шарнірів. Заднє крило розміщено над кілями. На кілі середнього фюзеляжу безпілотника встановлений електродвигун зі штовхаючим повітряним гвинтом.

Слід зазначити, що електродвигун з повітряним гвинтом працює не на всьому протязі польоту — він включається тільки на час набору висоти, а також підтримки швидкості. Частина польоту безпілотник проводить в режимі планування. Електродвигун апарату живиться від акумуляторів та сонячних панелей, які розташовані на верхніх поверхнях крил.

 

 

Такі безпілотники здатні перебувати в повітрі місяцями. Псевдосупутники можна використовувати для ретрансляції сигналів, спостереження, забезпечення інтернет-покриття, радіоелектронної розвідки та ще багато іншого.

За матеріалами: UAVOS

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки