Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Нідерландські студенти представили персональний електричний літак

Нідерландські студенти представили персональний електричний літак

Студентська команда інженерів Silverwing з нідерландського Делфтського технічного університету (TU Delft) представила повнорозмірний прототип перспективного літака S1, розрахованого на перевезення однієї людини. Цей апарат буде запропонований на заключний етап міжнародного конкурсу GoFly з призовим фондом в 1 мільйон доларів.

Конкурс GoFly стартував у 2017 році. Його учасники займаються розробкою літальних апаратів, розрахованих на перевезення однієї людини. Фінальний етап змагань відбудеться 27-29 лютого 2020 року в Дослідницькому центрі Еймса. Переможець отримає приз у розмірі 1 мільйон доларів від авіабудівного концерну Boeing.

S1 являє собою двомоторний персональний електричний літак, який здійснює вертикальні зліт та посадку на хвіст. На великому задньому крилі встановлені два гвинти в захисному корпусі, а невеликі крила спереду, додають стійкості в польоті та максимальний контроль над апаратом.

Нідерландські студенти представили персональний електричний літак

Згідно з проектом, дальність польоту S1 на повному заряді акумуляторів складе 60 кілометрів. В горизонтальному режимі польоту апарат зможе розвивати швидкість до 120 кілометрів на годину. Випробування зменшених версій S1 вже відбулися і були визнані успішними.

«Ми дуже пишаємося тим, що змогли побудувати справжній літак за такий короткий час, — заявив менеджер команди Silverwing Джеймс Мурдза. - Було приємно бачити, як літак здійснив свої перші випробувальні польоти».

 

 

За матеріалами: eVTOL

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки