Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Нові електросани Bobsla дозволять обійтися без підйомника

Нові електросани Bobsla дозволять обійтися без підйомника

Власники гірськолижного курорту Обергургль-Хохгургль в австрійських Альпах закупили на цей сезон пробну партію нових машин. Електросані Bobsla найбільше схоже на те, про що всі мріяли в дитинстві — санки з мотором. Так-так, тепер щоб покататися, не потрібно тягнути санки в гору, вони самі заїдуть туди разом з господарем.

Конструктивно Bobsla являє собою гібрид саней та снігохода — це велика плоска коробка, до якої доданий електромотор на 12 кВт, через гідравлічний привід обертає дві гусениці. Система незрівнянно простіше, ніж повноцінний снігохід, навіть управління складається лише з двох ручок, для блокування кожної гусениці, щоб повернути в потрібну сторону, як на старих тракторах. Ламатися тут нема чому, а ремонт можна провести прямо в польових умовах.

Нові електросани Bobsla дозволять обійтися без підйомника

Максимальна швидкість Bobsla всього 30 км/год, але так навіть краще, з урахуванням того, що їздити на санках будуть туристи з мінімальною підготовкою. Завдяки гусеницям санки можуть пересуватися по снігу різної щільності, не ковзають на схилах, зупиняються майже миттєво. Якщо є бажання та деякій вправності на них можна влаштувати дрифтінг, причому вистачить і невеликої площі - 50 на 100 метрів.

Нові електросані Bobsla дозволять обійтися без підйомника

Офіційно електросани Bobsla будуть представлені на виставці ISPO в наступному місяці, але вони вже номіновані на нагороду BrandNew Awards. Про вартість саней говорити складно, поки не розпочато промислове виробництво. Одне із нагальних питань — забезпечення енергією, санки дуже швидко витрачають заряд акумулятора, але конструктор передбачив швидку заміну батарей замість двогодинного очікування зарядки кожної з них.

 

 

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки