Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Японці створили електричний роботрактор майбутнього

Японці створили електричний роботрактор майбутнього

Японська компанія Kubota, що займається виробництвом важкої техніки, представила прототип безпілотного сільськогосподарського трактора майбутнього. Згідно з повідомленням компанії, нова машина, яка покликана полегшити працю фермерів, отримала назву X Tractor.

На виставці в Кіото Kubota представила X Tractor, розроблений в рамках програми підтримки фермерів по автоматизації сільськогосподарської техніки Agrirobo. Ця програма передбачає поступову заміну людей, що йдуть на пенсію, зайнятих в сільському господарстві, роботами 20 різних типів.

Трактор працює на електриці, живиться від літій-іонних батарей та сонячних панелей.

За допомогою систем GPS, бортових сенсорів, кількох камер та штучного інтелекту, що відповідає за навігацію, трактор може автономно рухатися як по звичайних полях, так і рисових. Комп'ютер стежить за станом погоди та зростанням зернових культур, аналізує різні фактори та сам вирішує, коли пора виїжджати та починати сіяти, обробляти ґрунт або збирати врожай.

Замість коліс у трактора чотири гусеничних мотор-колеса — це оптимальна схема для підтримки зчеплення на ґрунтах різних типів, включаючи водянисті рисові поля. У кожної гусениці окремий двигун, так що вони можуть обертатися кожна зі своєю швидкістю. Така конструкція дозволяє здійснювати розвороти практично на місці.

До того ж, є можливість змінювати кліренс — висоту корпусу трактора стосовно землі. Якщо потрібна підвищена стабільність, корпус можна опустити, а коли треба проїхати по полю з високою травою — підняти. Інші подробиці про нову машину не розкриваються. Kubota також не стала уточнювати, коли саме планує почати продажі X Tractor.

В рамках урядової програми Kubota зайнялася розробкою не тільки роботизованого трактора, а й легкого екзоскелета, який полегшить фермерам збирання врожаю і перенесення контейнерів з фруктами та овочами. В урядовій програмі також беруть участь японські компанії Iseki, Yanmar та Hitachi.

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки