Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У Лондоні електромобілі тепер можна заряджати прямо від вуличних ліхтарів

У Лондоні електромобілі тепер можна заряджати прямо від вуличних ліхтарів

Один з проспектів Лондона у Вестмінстері отримав назву «Electric Avenue, W9» після того, як компанії Siemens спільно з німецькою компанією Ubitricity та Вестмінстерською міською радою встановили на ньому точки для зарядки електромобілів, інтегровані в вуличні ліхтарі.

У Вестмінстері вже діють 296 подібних пунктів зарядки, а Сазерленд авеню став першим в країні проспектом, де вуличні ліхтарі мають таку незвичну функцію. У найближчі тижні нові зарядні точки з'являться ще на двох прилеглих вулицях. У міській раді сподіваються, що в найближчому майбутньому році в центральних районах Лондона буде встановлено 1000 таких точок зарядки.

У Лондоні електромобілі тепер можна заряджати прямо від вуличних ліхтарів

Власники електромобілів та гібридів тепер можуть підключатися через смарт-кабель до спеціального роз'єму на вуличному ліхтарі для зарядки. Блок лічильника в кабелі буде реєструвати кількість спожитої електроенергії, а потім власникам електрокарів буде виставлений рахунок.

«Ми знаємо, що забруднення повітря Лондона на 50% викликане автомобільним транспортом, а Вестмінстер - один з найжвавіших районів міста. Ми хоч і не можемо розв'язати проблему якості повітря відразу, але «Electric Avenue, W9» важлива демонстрація того, як можна поліпшити наявну міську інфраструктуру та як будуть виглядати житлові вулиці в найближчому майбутньому», заявив генеральний директор Siemens Smart Infrastructure Чедрік Нейке.

Проєкт був запущений після проведеного Siemens дослідження, яке показало, що більше третини британських автолюбителів в якості свого наступного транспортного засобу бачать електромобіль або гібрид. При цьому 40% з них говорять, що прийняли б це рішення значно раніше при наявності розгалуженої інфраструктури зарядних станцій.

У Лондоні електромобілі тепер можна заряджати прямо від вуличних ліхтарів

«Electric Avenue, W9» наочна демонстрація зміни ставлення до електромобілів, яке переживає британська столиця. Дані показують, що 80% автомобілістів у центрі Лондона вважають, що поліпшення якості повітря «дуже важливо», а 83% опитаних стали більше турбуватися про «вуглецевий слід», який вони залишають. У самому ж Вестмінстері, тільки за 2019 рік, кількість електромобілів збільшилася на 40%.

За матеріалами: Siemens

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки