Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

UPS спільно з Wingcopter створять гігантський флот безпілотників нового покоління

UPS спільно з Wingcopter створять гігантський флот безпілотників нового покоління

Підрозділ UPS Flight Forward, сформований у липні 2019 року, для реалізації плану будівництва грандіозного флоту вантажних дронів, уклав перший договір про співпрацю. Партнером американської служби експрес-доставки став німецький виробник дронів Wingcopter.

Минулого року гігант логістики UPS отримав сертифікат Федерального управління цивільної авіації США (FAA) на створення необмеженого за розмірами флоту вантажних дронів. Тепер компанія об'єднує зусилля з Wingcopter для створення нового покоління безпілотних літальних апаратів з вертикальним зльотом та посадкою.

«Вантажна доставка за допомогою дронів не має універсальних рішень. Наша співпраця з Wingcopter має на увазі запуск служби доставки в нових умовах. UPS Flight Forward створює мережу технологічних партнерів, щоб розширити наші унікальні можливості обслуговування клієнтів та стати лідером у доставці безпілотниками», заявила Бала Ганеш, представник UPS Advanced Technology Group.

Безпілотні літальні апарати компанії Wingcopter можуть підійматися в повітря вертикально, як вертольоти, а потім, розгорнувши гвинти, переходити до горизонтального польоту, при досягненні необхідної висоти. Вони розганяються до рекордних 240 км/год, підіймають до шести кілограмів корисної ваги, покривають 120 км на одній батареї та не збиваються з курсу навіть при вітрі силою до 70 км/год.

UPS спільно з Wingcopter створять гігантський флот безпілотників нового покоління

Німецькі безпілотники вже довели, що здатні літати тихо, автономно та поза зоною прямої видимості оператора. Випробування по доставленні медикаментів проводилися на островах Північного моря та на острові Вануату. Крім того, компанія DHL вже використовувала дрони Wingcopter в Танзанії.

«Ми пишаємося партнерством з UPS, світовим гігантом в області доставки та логістики. Разом ми прагнемо збільшити швидкість та відстань для доставки посилок», сказав генеральний директор та співзасновник Wingcopter Том Пюммер.

Співпраця з UPS дасть німецькому виробникові можливість почати польоти над територією Сполучених Штатів та розробити спеціально для цього нове покоління вантажних дронів.

Нагадаємо, що зовсім недавно інша німецька фірма Volocopter заявила про створення гігантського вантажного дрона. В основу нового вантажного безпілотника творці поклали своє електричне аеротаксі. Новий апарат, здатний перевозити вантажі масою до 200 кілограмів, можна буде використовувати для перевезення вантажів, на будівництві, а також в сільському господарстві.

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки